Dames mantel
Nieuws

De perfecte dames mantel voor deze winter!

Het is weer echt winterweer in Nederland. Het heeft afgelopen week voor het eerst gesneeuwd en het hele land is in rep en roer! Ik was van de week met mijn moeder aan het bellen, want die wilde weten hoe het met me ging. Natuurlijk werd het weer ook uitvoerig besproken. Ze vertelde dat ze helemaal geen geschikte dames mantel meer had die sneeuw-bestendig is. Omdat ze liever in het echt shopt dan online, koopt ze niet vaak nieuwe dingen. Helemaal mooie kleding is moeilijk, want je keuze in de winkel is maar beperkt. Ze vroeg me om mij te helpen een jas uit te zoeken voor de winter. Ik kan wel goed online-shoppen, dus ik ben voor haar op zoek gegaan. Ik ben ontzettend veel mooie en lelijke jassen tegengekomen. Zoveel, dat de keuze bijna onmogelijk was. Totdat ik de website van mona-mode.nl tegenkwam. Deze website heeft een selectie aan dames mantels die echt perfect zijn voor mijn moeder. Ze zijn stijlvol, hip en toch klassiek genoeg om jaren mee te gaan! Ik heb wat foto’s naar mijn moeder gestuurd van drie verschillende types, waar ik zo meer over schrijf. Ze was super enthousiast! Uiteindelijk is ze voor de meest warme optie gegaan, zodat ze het nooit meer koud heeft buiten. Wat is online shoppen toch een uitvinding!

De wollen dames mantel

Als eerste mantel-type verkoopt de website verschillende wollen mantels. Wat ik zo mooi vind aan de wollen dames mantel is dat hij altijd tijdloos en klassiek is. De dikke stof straalt uit dat de jas van kwaliteit gemaakt is. Ook zou zo’n stof niet snel vlekken krijgen van regen of sneeuw. De website heeft verschillende modellen in heel veel kleuren. Mijn favoriet voor mijn moeder was een grijze wollen jas met een kraag van imitatiebont. Een ontzettend warme jas die er prachtig uitziet, en ook een capuchon heeft voor weer en wind!

De gewatteerde lange dames mantel

De allerwarmste dames mantels die verkrijgbaar zijn zijn de lange, gewatteerde jassen. De gewatteerde jas is natuurlijk een jas die inmiddels niet meer uit het straatbeeld te denken zijn. De korte variant wordt veel gespot in het najaar. Maar de knielange jassen zijn zo lekker warm en perfect voor een fietsritje in de winter. Deze jassen zijn vaak van een wat glimmende stof gemaakt en hebben daardoor een hippe uitstraling. Uit de mode gaat deze jas nooit, want elk seizoen is het weer een favoriet bij veel dames!

De regenwerende dames mantel

Tot slot is er de variant dames mantel die volledig regenbestendig is. De jassen hebben het model van een parka, maar zijn van een waterafstotend materiaal gemaakt. De trendy regenjas is wel echt een mode-item die nu heel populair is. Hoe veel jaar dit nog zal zijn weet ik niet. Wil je graag voor deze variant gaan, dan adviseer ik een tijdlozer model. Nu is bijvoorbeeld een goudkleurige regenjas heel cool, maar volgend jaar misschien niet meer. Denk daarom goed na voor hoelang je de jas wil!

Uiteindelijk is mijn moeder dus voor de warmste optie gegaan: de gewatteerde dames mantel. Ze is ontzettend blij met haar jas en hij staat haar prachtig!

Laat een antwoord achter