Nieuws

Vrijetijdsschoenen: dé schoenen voor jou!

Je kan natuurlijk niet op blote voeten over straat. Nou ja, dan kan wel, maar dan raken je voeten flink beschadigd. Het is maar goed dat er schoenen zijn uitgevonden, zowel voor de huid onderop je voeten als voor het mooier maken van je outfit. Inmiddels zijn schoenen namelijk ook nog eens een mode-dingetje geworden (als je dat zelf wilt, natuurlijk). Wat is nu een goede compromis tussen comfortabel kunnen lopen en toch mooie schoenen hebben? Ik weet het, vrijetijdsschoenen!

Schoenen 101

Het eerste schoeisel ontstond al in de tijd van het oude Egypte, waar mensen sandalen maakten van repen leer en stukken stof, om de huid van hun voeten te beschermen tegen het ruwe zand en de stenen. Zo zijn schoenen alsmaar gaan evolueren en ook voor steeds meer verschillende doeleinden werden er nieuwe schoenen gemaakt. Natuurlijk moesten we toen nog een lange weg voordat er zoiets als ‘de vrijetijdsschoen’ op de markt kwam (of dat er überhaupt een markt voor was). Er ontstonden schoenen van staal om voeten te beschermen in veldslagen, soepele, volledig leren schoenen voor het jagen en rennen, noem maar op. Langzaamaan werden schoenen ook steeds meer een statussymbool. Daarom was een schoenpoetser in de 19de eeuw ook zo’n populair baantje; als je schoenen er niet goed uit zagen, was je dus minder verzorgd en ging je status omlaag.

Vrijetijdsschoenen

Zo serieus zijn over schoenen is natuurlijk een keuze en zeker geen noodzaak, zeker niet meer in deze eeuw. Maar schoenen zijn wel een leuke accessoire voor elke outfit, en kunnen je ook nog eens gezonder laten lopen. Het voordeel aan vrijetijdsschoenen is dan ook nog dat ze voor veel verschillende dingen gebruikt kunnen worden. Je kan erin relaxen, wandelen, werken, naar school, reizen, noem maar op. Met hun simpele ontwerpen staan ze ook nog eens onder bijna elke outfit.

Dus, of je je nu druk maakt om wat voor schoenen je draagt of niet, vrijetijdsschoenen zijn waarschijnlijk goed voor je. Je hoeft niet meer allerlei verschillende paren te kopen voor allerlei verschillende doeleinden, de meeste vrijetijdsschoenen zijn makkelijk schoon te maken en hebben voldoende ondersteuning voor normale activiteiten. Echt actieve dingen zoals hardlopen of andere sporten hebben dan weer wel meer en beter effect met andere schoenen, maar voor de meeste andere dingen zit je met de vrijetijdsschoen goed!

 

Laat een antwoord achter