Nieuws

Verhuizen

Misschien heb je het al wel eens meegemaakt als klein kind of ben je zo vaak verhuist dat het niks geks meer is. Verhuizen is iets wat vaak veel tijd vereist. Een goede voorbereiding is ook erg belangrijk en goede hulp komt meestal goed van pas. Zorg er daarom voor dat je vroegtijdig mensen vraagt om je te komen helpen op de dag van de verhuizing of weken daarvoor om alles te kunnen inpakken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren. Zo heb je zelf minder verhuisstress en hoef je geen zware dingen te dragen of tillen.

Spullen inpakken

Wat jij zelf altijd al van tevoren kan doen is het inpakken van spullen. Sommige spullen kan je pas op het laatste moment inpakken maar de meeste dingen heb je waarschijnlijk niet meer nodig en kan je dus al in dozen doen. Denk bijvoorbeeld aan je zolder. Die ligt vol met allemaal dingen van vroeger en daarom is het belangrijk om dit eerst even goed uit te zoeken. Kijk kritisch naar wat je echt nog wilt bewaren en naar wat je eigenlijk niet meer nodig hebt of nooit meer naar om kijkt. Foto boekjes van vroeger zijn natuurlijk altijd leuk om te bewaren en later weer eens in terug te kijken. Maar dat oude kinderspeelgoed van je kinderen die allang het huis uit zijn hoeft echt niet mee te verhuizen.

Last minute spullen inpakken

Naast alle dingen die je weken van tevoren al kan inpakken heb je natuurlijk ook nog heel veel spullen die je op de dag zelf op de dagen ervoor pas kunt inpakken. Een voorbeeld hiervan is kleding. Als het op het moment van de verhuizing zomer is kon je wel als je winterkleding inpakken natuurlijk. Maar al je zomer kleding kan pas op de dag zelf echt worden ingepakt. Probeer het allemaal netjes in te pakken zodat je zo min mogelijk kreukels in je kleding krijgt als je alles weer uitpakt. Als je strijkvrije overhemden hebt heb je dit probleem helemaal niet natuurlijk! Ook een televisie of laptop kan pas de dag voor de verhuizing worden ingepakt. Je laptop heb je misschien nog nodig voor je werk of school en een televisie is ook wel fijn om die tot de laatste dag te hebben. Ook is het een goed idee om een bij-de-hand-tas in te pakken. Tijdens de verhuizing wil je niet op zoek hoeven naar sleutels, papieren, toiletspullen of andere zaken die je bij de hand wilt hebben.

Laat een antwoord achter